Dirigent Peter Roesgen van Die Original Maastaler

Dirigent Peter Roesgen Die Original Maastaler HeijenPeter Roesgen is in 1963 geboren in Wijchen en en al op jonge leeftijd begonnen met muziek. Sinds 1997 is hij de dirigent van muziekkapel Die Original Maastaler. Hieronder zijn biografie.

Begonnen als klarinettist

Als klarinettist ben ik in mijn jeugd begonnen bij de plaatselijke harmonie D.O.V.in Wijchen. Mijn eerste kennismaking met de Egerlander muziek was toen ik nog speelde in Hofkapel “De Blauwe Bloazers”. Deze kapel ging buiten het carnavalsgebeuren steeds meer Egerlander spelen.

Als klarinettist bij Die Urndorfer Musikanten

In een later stadium hebben we met een groep muzikanten uit de hofkapel en aanvulling van buitenaf “Die Urndorfer Musikanten ” opgericht. Deze kapel speelde voornamelijk de muziek van Ernst Mosch en andere Böhmische componisten.

Als klarinettist bij de Stromenland Kapel

Niet veel later werd in Wijchen de Stromenland Kapel opgericht waar ik ook in kwam te spelen. Door deze kapel werd onder leiding van Simon Meurs en in later stadium door Jos Janssen ( mensen waar ik zeer veel van heb geleerd) op hoog nivo de Egerlander muziek gespeeld.
Dit was voor mij de leerschool voor wat betreft de Böhmische muziek.

Mijn eerste orkest als dirigent

Mijn eerste orkest waar ik de muzikale leiding over had was “Die reichende Kapelle ” uit Alphen aan de Maas waar ik 5 jaar vertoefde.

Sinds 1997 dirigent bij Die Original Maastaler

Sinds 1997 tot op heden heb ik de muzikale leiding op me genomen van “Die Original Maastaler”. Tot op de dag van vandaag doe ik dit met veel plezier. Je voelt de warmte, hartelijkheid en betrokkenheid van de hele kapel. Dat is ook de basis van ons succes.

 

Muzikale groeten,

Peter Roesgen