AFGELAST : Kapellencaroussel 2020

Helaas is de Kapellencaroussel van april afgelast. Wij komen zo snel mogelijk met een nieuwe datum.

Wat we wel alvast kunnen verklappen is dat ook dit jaar weer 2 goede orkesten hebben gevonden die samen met ons deze gezellige muzikael avond zullen verzorgen.

Die Berger Muzikanten uit Bergen (L)

Blaasorkest Die Berger Muzikanten is een twintig koppig tellend orkest bestaande uit enthousiaste muzikanten dat inmiddels zo’n 3 decennia onder de bezielende en deskundige leiding staat van Frank Knoops. Begin 60er jaren ontstaan als hofkapel van de Bergse carnaval, maar ontplooide zich met name sedert de 70er jaren als een onafhankelijke blaaskapel van Egerlander Bohmische en Mahrische muziek. Inmiddels is het repetoire uitgebreid met Volkstumliche, Schlager en licht moderne muziek. Zelf ook een beetje Rock and Roll. Daarom beschouwen wij ons tegenwoordig als blaasorkest maar de hoofdmoot blijft Egerlander muziek bij onze optredens. Naast instrumentale muziek is er binnen onze optredens ook ruimte voor zangnummers en beschikken wij over een zangduo. Optredens in allerlei vormen, vinden plaats in zowel binnen als buitenland plaats.

Die Original Maaskapelle uit Wessem

Sinds 1980 staat de Maaskapel o.l.v. Bert Adams uit Hunsel. Dus dit jaar 40 jaar. In Huisen tijdens de Nederlandse kampioenschap voor blaaskapellen en behaalde de titel Nederlands Kampioen in de topklasse.
In 1996 volgde de eerste CD met als titel Goeie Morge Limburg op de markt. In 1997 volgde de tweede CD getiteld Oos Dorp. Ons programma bestaat hoofdzakelijk uit Böhmisch, Mährisch, Evergreens en diverse solistische nummers.

Er is een zin die dirigent Bert Adams steeds herhaald, muziek maken is geen noten spelen maar spelen met noten.