Muziekkapel Die Original Maastaler stelt zich graag voor

Muziekkapel Die Original Maastaler komt uit het dorp Heijen, gelegen in Noord-Limburg, 25 km  ten zuiden van Nijmegen en 40 km ten noorden van Venlo. Aangezien het dorp is gelegen in het stroomgebied van de Maas, weet u meteen waar onze naam van afgeleid is.

Die Original Maastaler opgericht in 1972

De kapel werd opgericht in 1972 door Gerrit Stoffele die 25 jaar de kapel heeft geleid. Nu staat de kapel onder leiding van Peter Roesgen en heeft zich ontwikkeld tot een zeer gerenommeerde muziekkapel, die zich vooral heeft toegelegd op Egerländer, Tsjechische en Böhmische  muziek.

Afwisselend repertoire

Door het telkens variërende repertoire amuseren wij ons publiek en gaan wij ieder optreden tot het uiterste. Die Original Maastaler mag zich dan ook verheugen op een groot aantal trouwe fans.

Optredens in Nederland en Duitsland

Elk jaar treden wij veel op in Nederland en Duitsland. Dit varieert van muziekfeesten, braderieën, frühschoppen concerten, recepties en kapellenfestivals. Ook in zorginstellingen zijn wij een graag geziene gast.

Jaarlijks Nieuwjaarsconcert en Früschoppen

In eigen dorp verzorgen wij jaarlijks een Nieuwjaarsconcert op de eerste zondag van januari, het Kapellencarrousel medio april en het Kermis Frühschoppen op de eerste zondag van september.

De kapel

De kapel bestaat uit 20 muzikanten, een dirigent, twee geluidstechnici en een enthousiaste zanggroep. Onze optredens worden ondersteund door een professionele geluidsinstallatie. Repeteren doen we het jaar rond op de woensdagavond in gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen.

Hoogtepunten

De vele jaarlijkse bezoeken van het Tsjechische blaasorkest Mistrinanka leidde tot een tegenbezoek aan Tsjechië alwaar een gezamenlijk optreden met dit beroemde orkest werd verzorgd.

Jubileumjaar 2002

In ons jubileumjaar 2002 (30 jaar) hebben wij een 10 daagse concertreis gemaakt door Oostenrijk, Italië en Zuid Duitsland. Naast onze vele optredens in de regio Duitsland hebben wij ook diverse optredens verzorgd in Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Slovenië en het Zwarte Woud.

Onze 2e CD Lasst  Euch  grüssen

Onder leiding van onze dirigent Peter Roesgen presenteerden wij in  juli  2004 onze tweede CD onder de titel :” Lasst  Euch  grüssen ” en is inmiddels te verkrijgen voor  € 10,00 . Zie ook onze CD Presentatie.

Vereniging

Het gezelschap amateurs heeft als organisatie structuur de verenigingsvorm gekozen.  De kapel is in staat een uitstekend optreden te verzorgen en staat voor kwaliteit en gezelligheid.

Meer informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot ons secretariaat:

Boxmeerseweg 14

6598 BK   Heijen

Email adres secreatariaat : Gerbrand Martens

Tel : 0031-651418922

Met muzikale groeten,

Muziekkapel  Die Original Maastaler