Urlaub an den Eger Die Original Maastaler

Urlaub an den Eger

Tijdens een tweetal uitvoeringen onder de naam “Urlaub an der Eger”, hebben ruim driehonderd bezoekers afgelopen weekend in gemeenschapshuis d’n Toomp in Heijen kunnen genieten van een uniek stukje muziektheater.Op initiatief van en in samenwerking met blaaskapel Die Original Maastaler werd er door de Revuegroep Heijen een musical-achtig optreden uitgewerkt en in nauwe samenwerking met de muziekkapel uitgevoerd.

In het teken van de Egerländermuziek

Het geheel stond in het teken van Egerländermuziek. De verhaallijn, de belevenissen van twee jonge mensen op een camping aan de Eger, werd doorspekt met topnummers van componist Ernst Mosch. De originele liedteksten werden daarbij vervangen en aangepast aan het thema, afwisselend in het Nederlands, Hèjs plat, plat Duits en Hochdeutsch.

Lovende woorden van het publiek

Zowel na de zaterdagavond- als de zondagmiddag voorstelling mochten de uitvoerenden lovende woorden optekenen uit de monden van vele bezoekers, zelfs van mensen voor wie Egerländermuziek normaal gesproken geen eerste keuze is. Opvallend was verder de vraag van meerdere bewonderaars: “Waar hebben jullie dit stuk vandaan gehaald?” Nou: gewoon uit Heijen natuurlijk!

Een impressie

Bohmische Traum tijdens Muziektheater Urlaub an den Eger

Bohmische Traum gespeeld door Die Original Maastaler en de Heijense Revue Groep tijdens Muziektheater Urlaub an den Eger op 17 november. Anders maar mooi toch?

Posted by Die Original Maastaler on Sunday, 18 November 2018