Kapellencarrousel 2019

Op zaterdag 6 april 2019 zal de 29e Internationale Kapellencarrousel plaatsvinden in D’n Toomp te Heijen, georganiseerd door Die Original Maastaler. Tijdens dit jaarlijkse muziekspektakel brengen drie blaaskapellen hun muziek ten gehore.

Deelnemers Kapellencarrousel 2019

De volgende muziekkapellen zullen deelnemen aan de 29e Internationale Kapellencarrousel:

  • muziekkapel Štesti uit Boxmeer
  • muziekkapel Os Genüge uit Bree (België)
  • muziekkapel Die Original Maastaler uit Heijen

Stesti Boxmeer - Die Original Maastaler Heijen

Blaaskapel Štesti uit Boxmeer

Ze streven ernaar om hun muziek met de typische Tsjechische interpretatie te spelen. Dat kan alleen met de juiste mensen en met de juiste manier van repeteren, deze muzikanten heeft Stesti. Maak kennis met hun fantastische Mährische blaasmuziek. Štesti  beperkt zich tot de instrumentale kant van de Tsjechische muziek en zij spelen graag uit het grote aanbod van prachtige nummers van o.a. de componisten Prajka, Ondrusek, Kubes, Kamenik en Prohazska. Af en toe maken zij een uitstapje naar de andere kant van de Tsjechische grens want ook in Oostenrijk kennen ze de typische Tsjechische drive, zoals men kan horen in de arrangementen van de componisten Zsivkovits en Servit.

De muzikale leiding is in handen van Henri van Breugel.

 

os genuge bree - die original maastaler

Blaaskapel Os Genüge uit Bree (België)

Op 11 september 1967 besloot een groep vrienden-muzikanten van de Breese St.-Michielsharmonie om een boerenkapel op te richten met als naam “Os Genüge”. Was men aanvankelijk enkel op straat te zien en te beluisteren, vanaf 1974 kreeg Os Genüge met de eerste uniformen een eigen gezicht en werd het aanbod van optredens alsmaar groter. Men presenteerde zich voorzichtig voor enkele blaaskapellenwedstrijden in België en Nederland en stilaan werd de kapel een volwassen blaaskapel met meer dan 20 muzikanten. In 1987 besliste medestichter en dirigent Lou Moreau de leiding over te geven aan zijn zoon Georges. Dit resulteerde in een zicht- en hoorbare kwaliteitsverbetering met als ultiem gevolg dat Os Genüge deel uitmaakt van de top van de Belgische en Nederlandse blaaskapellen. De belangrijkste resultaten tijdens de Open Belgische Kampioenschappen zijn de titel in de Bergklasse en de algemene titel in 1991, de titel in de Topklasse en de algemene titel in 1994.

Sinds 2012 staat de blaaskapel onder leiding van Bert Adams. Met Bert haalde de kapel in 2015 de titel van Belgisch en Europees kampioen.